Järvenpään Vasemmiston kannanotot

Arkistossa vanhemmat julkaisut

Syyskokouskannanotto 22.10.2017 Turvallinen koulu kuuluu kaikille!

Järvenpään kouluissa on merkittävä ongelma; koulut eivät ole turvallisia työ- ja opiskeluympäristöjä vaikeiden sisäilmaongelmien vuoksi. Ei ainakaan Kinnarissa, eikä myöskään JYKissä ja Kyrölässä. Muiden koulujen osalta ei sisäilmaongelmien tilanne ole julkisessa keskustelussa. Kinnarin koulu on purettu ja uutta ollaan rakentamassa. Oppilaat opiskelevat pääosin siirtotiloissa Järvenpään Yhteiskoulu JYKin pihalla. Syksyn aikana JYKin tiloissa on tehty oirekartoituksia ja kuntokartoitusta tehdään tarkemmin syyslomalla.

Järvenpään Vasemmiston kevätkokouskannanotto 26.3.2017

Päivähoito-oikeuden rajaaminen rajaa lapsen oikeutta ryhmäytymiseen ja mielekkäiden ystävyyssuhteiden solmimiseen ja asettaa lapset eriarvoiseen asemaan työssäkäyvien vanhempien lapsiin verrattuna. Leikkauksilla heikennetään perheiden valinnanvapautta ja jaksamista sekä hankaloitetaan silppu- ja pätkätöiden vastaanottamista.

Järvenpään liityttävä HSL-alueseen

Järvenpään Vasemmisto esittää, että Järvenpään kaupunki liittyisi Keravan tavoin HSL-alueeseen. Joukkoliikenne on peruspalvelu, jonka kuntoon saattaminen on kaikkien kaupunkilaisten etu. Tällä hetkellä paikallinen joukkoliikenne ei toimi riittävällä tavalla ja se ei ohjaa ihmisiä käyttämään joukkoliikennettä yksityisautoilun sijaan.